Halıcı Group CEO’su Dr. Hüseyin Halıcı, hayata geçirdikleri Toplum 5.0 Akademi ile dijital dönüşümü entegre edecek bir yapı amaçladıklarını; dönüşüm sürecindeki eğitim, bilgi ve mentorluk ihtiyaçlarına rehberlik edeceklerini kaydetti.
Hayata geçirdikleri Toplum 5.0 Akademi’yi anlatan Dr. Hüseyin Halıcı, Akademi ile dijital dönüşümü entegre edecek bir yapıyı oluşturmayı amaçladıklarını, dijital dönüşüm sürecindeki eğitim, bilgi, mentorluk ve networking ihtiyaçlarına rehberlik edeceklerini kaydetti.
Dr. Halıcı, dijital dönüşüm-insan iş birliğini de anlattıkları Akademi’yi, toplum için teknoloji odağında fikirlerin üretilmesi, iş birliklerinin geliştirilmesi, yeni dönem iş ve kariyer yetkinliklerinin kazandırılması amacıyla topluma değer katma vizyonu doğrultusunda kurduklarını dile getirdi.
Endüstri 4.0 ile birlikte zihinsel çalışmaya geçileceği için fiziksel çalışan kişilerin zihinsel çalışma yapısına dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden Dr. Halıcı, Toplum 5.0 Akademi’nin kuruluş amaçlarından birinin de bu kapsamdaki dönüşüme destek vermek olduğunu belirtti.
“TOPLUMLARIN YAŞAM ŞEKİLLERİNİ DEĞİŞTİRİYOR”
Sanayinin ve teknolojinin insanların ve toplumların yaşam şekillerini değiştirmedeki etkisini anlatan Dr. Halıcı, “İlk üç sanayi devriminin, insanların ve toplumların yaşam şekillerini fazlasıyla değiştirdiğini gördük. Sanayi, toplumun yaşam şeklini derinden değiştiren en önemli olgudur. Sanatsal faaliyetler dahi yaşama keyif katarken, yaşam şeklini değiştirmeye yetmiyor ama sanayi dramatik bir şekilde değiştiriyor.” dedi.
Dijital dönüşümün seçenek olmadığını aksine bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Dr. Halıcı, sektör ve meslek fark etmeksizin dijital dönüşüme geçilmesi, bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.
“DOĞRU ÇÖZÜMÜ, BİR ARAYA GELEREK BULABİLİRİZ”
Türkiye sanayisinin belkemiği, yüzde 98’ini oluşturan KOBİ’lerin Endüstri 4.0’a geçişindeki zorluklardan bahseden Dr. Halıcı, zorluklarda özellikle çalışanların teknolojiyi kullanmaktaki önyargılı davranması ve direnmesi ile yönetici kademesinin geçişi yüksek maliyetli bulmasının öne çıktığını dile getirdi.
Zihinsel çalışmada başarı kazanan G. Kore ve Çin örneğini veren Dr. Halıcı, bu noktada başarılı olunması için kamu, özel sektör, akademi ve STK’ların bir araya gelerek doğru çözümü bulmaya çalıştıklarını ifade etti.
“İNSANIN OLMADIĞI DÖNÜŞÜM BİR ŞEY İFADE ETMEZ”
Yapay zekanın endüstriden sağlığa, sanattan spora birçok sektör ve alanda kullanılacağını söyleyen Dr. Halıcı, söz konusu teknolojiyle ilgili olumsuz söylemlere katılmadığını, aklın, zekanın insanlık yararına kullanılması olduğunu ifade ederek “Yapay zekadan değil, yapay zekayı kötüye kullanacak insanlardan korkmalıyız.” şeklinde konuştu.
Dijital dönüşüm-insan iş birliğinin önemine değinen Dr. Halıcı, insanın olmadığı bir dönüşümün hiçbir şey ifade etmeyeceğinin altını çizdi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Türkiye ve dünya gündemindeki sıcak gelişmeleri okuyucularına tarafsız ulaştırmayı hizmet kabul eden haber platformu.