NHBDA (New Hampshire Band Directors Association) konferansında, yabancı yönetmenler ve sanatçıların da bulunduğu etkinliğe bu hafta, genç yönetmen Hüseyin Aslan Pilatin de katıldı. Pilatin, sinemanın ve film yapım süreçlerinin disiplin gerektiren bir sanat olduğunu anlatmanın neden elzem olduğunu, Türkiye’de sinema alanında sektörel ve akademik üretim anlamında ne gibi gelişmeler olduğunu dile getirdiği yarım saatlik konuşması, yabancı yönetmenler ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Sinemanın ülkeler ve milletlerden bağımsız bir sanat olduğu ve bu alanda uluslararası etkili çalışmalar yaptığını, bağımsız sinema ile popüler sinema ayrımının yapılması üzerine konuşan Hüseyin Aslan Pilatin; “Para kazandıran kitleye yönelik çekilen sinema filmleri ve gerçekten sinema sektöründe farklılık yaratmaya çalışan sinema filmleri çekiliyor. Bu iki sinemanın ayrımını yapmak lazım. Popüler sinema kanadı başka bir şey. Her iki sinema kanadı da çok kıymetli ve bizler gibi genç yönetmenlere ilham veriyor. Sinemayı sanat olarak gören ve sanatın merkezine yerleştiren yönetmenler ve yapımcılar, elbette yakın bir zamanda popüler içeriklerden vazgeçip farklı tarzlara yöneleceklerdir.” dedi.
Sinemanın özünün insan olduğuna vurgu yapan Pilatin “İnsanı anlamak için insana dair bütün süreçlere hakim olmak gerekir. Sinema üretim süreci çok sancılıdır” dedi.
Pilatin, programın akışına uygun olarak yönetmenliğini kendisinin yaptığı “Zombie Game 3” isimli kısa filmini de yabancı katılımcılarla paylaştı. Konferans sonunda Kanada, Avusturalya ve Türkiye’de popüler olan sinema filmlerin benzerliği vurgulandı.
Türkiye ve dünya gündemindeki sıcak gelişmeleri okuyucularına tarafsız ulaştırmayı hizmet kabul eden haber platformu.