Champs: GIG Ekonomisi ile Çevresel Sürdürülebilirlikte Öncü! Peki GIG Ekonomisinin Avantajları nelerdir?
Champs, GIG ekonomisi iş modeli sayesinde çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkılar sağlıyor. Şu anda aktif olan bağımsız çalışanları ile Champs, karbon salınımını 16.000 ağaç dikmişçesine azaltmayı başardı.
Champs, karbon salınımını azaltmak için sunduğu çözümlerle dikkat çekiyor. 18.000’den fazla üyesinin evden çalışması, trafikte yer almaması ve kendi bilgisayarlarını kullanması durumunda, yılda 4.000 ton karbon salınımının önüne geçilebileceği belirtiliyor. Şu anki yaklaşık 1.000 aktif bağımsız çalışanıyla Champs, bu hedefin önemli bir kısmını şimdiden gerçekleştirdi.
Uzaktan çalışma, gıda israfını da azaltıyor. Yapılan araştırmalara göre, uzaktan çalışıldığında gıda israfında yüzde 34 oranında azalma görülüyor. Küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 8’i gıda atıklarından kaynaklanıyor. Uzaktan çalışan Champs üyelerinin, yılda 500 ton gıda atığı tasarrufu sağlayabileceği hesaplanıyor. Küresel iş gücünün tamamının GIG ekonomi modeline geçmesi, dünya üzerindeki 800 milyon yetersiz beslenen insanın beslenmesine yardımcı olabilir.
Elektronik atıklar, zehirli atıkların yüzde 70’ini oluşturuyor. Her yıl dünya genelinde 40 milyon ton elektronik atık üretiliyor. Ofis çalışanları genellikle hem bireysel hem de iş amaçlı iki bilgisayar kullanıyor, bu da elektronik atık miktarını artırıyor. Ancak Champs’in ekosistemine dahil olan 18.000’den fazla kişi, kendi cihazlarını kullanarak bu israfın önüne geçiyor.
Champs Kurucu Ortağı ve Yöneticisi Mahir Tüzün, Champs’in işe gidip gelme ihtiyacını azaltarak karbon emisyonlarını düşürme stratejilerini vurguladı. Tüzün, “Champs, uzaktan çalışma modelleri ile GIG ekonomisine dahil olan istihdamın artması durumunda, trafikte azalma sayesinde karbon emisyonlarının da azalmasına katkı sağlıyor. Mevcut bağımsız çalışanlarımız her yıl 16.000 ağaç dikmişçesine yardımcı oluyor. 18.000’den fazla bağımsız çalışanı istihdam edebilirsek, bu senelik 160.000 ağaç dikmek anlamına gelecek” dedi.
Champs, Amerika’da karbon kredisi satan firmaların olduğunu, Avrupa’nın regülasyonlar nedeniyle biraz geriden geldiğini belirtti. Türkiye’de ise karbon emisyonuna yönelik henüz bir düzenleme bulunmuyor, ancak AB’ye uyum çerçevesinde aksiyonlar bekleniyor. Champs, sunduğu çözümlerle Türkiye’de önemli bir rol üstleniyor.
Mahir Tüzün, GIG ekonomisinin en büyük avantajının, uzman kişiler tarafından sunulan en iyi deneyimi müşterilere ulaştırmak olduğunu belirtti. Kurumsal firmaların yoğun sezonlarda esneklik ihtiyacını karşılayan Champs, işe alım ve eğitim maliyetlerinde de tasarruf sağlıyor. Sanal iletişim merkezine bağlı çalışan temsilciler, fiziksel bir merkezin genişletilmesine gerek kalmadan hizmet sunuyor.
Champs, müşteri hizmetleri maliyetlerinde yüzde 30’a varan tasarruf fırsatları sunuyor. Şirketler, yoğun dönemlerde serbest çalışanlarla ek destek alarak, müşteri hizmetleri etkileşimlerini yönetiyor ve eğitim almış çalışanlarla verimliliği artırıyor.
Champs, 2021 yılında Mahir Tüzün tarafından BPO alanında kurulmuştur ve kusursuz müşteri deneyimini yeniden tanımlamayı hedeflemektedir. İşletmeleri yetenekli bireylerle buluşturan Champs, dünya genelinde GIG ekonomisine dahil olan vasıflı çalışanlara iş fırsatları sunmaktadır. İstanbul merkez ofisinde 50 kişilik tecrübeli kadrosuyla hizmet veren Champs, uluslararası markalar ile yüksek vasıflı çalışanlar arasındaki bağlantıları güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Platform, operasyonel verimliliği artırmak ve anlamlı maliyet tasarrufları sunmak için çeşitli hizmetler sunmaktadır. Champs, iş ortaklarının birinci sınıf yeteneklerden oluşan havuzdan faydalanmasına ve işletme performansını artırmasına olanak tanımaktadır.
Kaynak: Startup Gazetesi
Türkiye ve dünya gündemindeki sıcak gelişmeleri okuyucularına tarafsız ulaştırmayı hizmet kabul eden haber platformu.