Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İŞBİR Yatak “%20 büyüdü, hedef yıl sonuna kadar %50”

İŞBİR Yatak “%20 büyüdü, hedef yıl sonuna kadar %50”

Dünya yatak üretimi ve tüketiminde, son 10 yılda artış yaşanmaya devam ediyor. Açıklanan verilere göre, her yıl dünya çapında yaklaşık 230 milyon yatak üretimi yapılıyor. Veriler de üretilen yatakların değerinin, 2009 tarihinden itibaren yüzde 58 oranında artış gösterdiğini ortaya koyuyor. 2020-2023  tarihleri arasında, bu oranların yaklaşık yüzde 3 oranında artması bekleniyor. Aynı zamanda, rakamlar dünya pazarında sünger yatakların da önemli bir paya sahip olduğunu ortaya koyuyor. Konuyla ilgili uzmanlar, yatak sektörünün yıllar içerisindeki gelişimine bakarak sünger yatak pazarının yüzde 45’lere ulaştığını belirtiyor. Bu kapsamda, üretim kapasitesini yüzde 50 artıran İşbir Yatak, ciroda yüzde 20’lik büyümeye ulaştı. Yılın son çeyreğinde ise hedef, bu oranı yüzde 50’ye çıkarmak.

Yıllar içerisinde çoğu ülkede lateks yataklar pay kaybederken, sünger yatak kullanımı Almanya, Fransa, Brezilya ve İtalya’da pazarı domine etmiş durumda. Türkiye için önemli bir pazar konumunda olan Rusya’da ise sünger yatak kullanımı da yaylı ve lateks yatak kullanımına oranla artıyor.

GÜNLÜK ÜRETİM KAPASİTEMİZİ YÜZDE 50 ARTIRDIK

Sünger yatak kullanımındaki artışın oldukça önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe, “Orta Avrupa ülkelerinde, sünger yatak üretimi ortalama yüzde 75 civarında. Paket yaylı yatak kullanımı yoğun olan Batı Avrupa ülkelerinde ise özellikle e-ticaretin gelişmesine paralel olarak sünger katmanlı yatakların kullanımlarının arttığını gözlemliyoruz.

Türkiye’ye baktığımızda ise toplam yatak üretiminin yüzde 15’ini sünger yataklar oluşturuyor. Bu oran ülkemizde özellikle son yıllarda kararlı artışını sürdürüyor. Biz de yurtiçinin yanı sıra dünyanın trendi haline gelmekte olan viskoelastik sünger yatakların üretimini artırmaya yönelik çalışmalar ve yenilikler yapıyoruz. Bu bağlamda, özellikle pandemi döneminde günlük üretim kapasitemizi yüzde 50 artırdık. Ciro olarak yüzde 20’lik bir büyümeye ulaştık, hedefimiz yıl sonuna kadar bu oranı yüzde 50’ye ulaştırmak. Bunu sadece Türkiye pazarıyla düşünemeyiz elbette. Önemli destinasyonlar olan Almanya, Fransa, İtalya ve Rusya ihracatta hedef ülkelerimiz arasında yer alıyor. Bunun yanında, yenilik anlamında yapmış olduğumuz yeni makine parkı yatırımımız bulunuyor. Bu yatırımın bir parçası olan ViscoStar Aqua Fixing Teknolojisi sayesinde hem ekolojiye saygılı üretim yapıyoruz hem de viskoelastik sünger malzemeye sahip olan ViscoStar grubu yataklarımızın niteliğini ve konforunu artırıyoruz.

Aynı zamanda hijyen konusunda oldukça hassas olunan bir dönemden geçiliyor. Bu bağlamda geliştirdiğimiz başka bir teknolojimiz daha var. Yakın dönemde Ar-Ge merkezlerimizde geliştirdiğimiz ve Türkiye’nin yanı sıra dünya yatak sektöründe bir ilk olan ‘Safe Sleep Tunnel (SST) Hijyen Tüneli’ teknolojisini hayata geçirdik. Bu tünel teknolojisi sayesinde yataklarımız, UVC ışınları ile daha hijyenik hale geliyor ve tamamen el değmeden paketleniyor. Bu teknolojinin verimi konusunda bağımsız laboratuvarlardan başarılı sonuçlar elde edilmiş durumda.” diye konuştu.

YATAK SEKTÖRÜNDE E-TİCARET SÜNGER YATAK TALEBİNİ ARTIRIYOR

Son yıllarda yapılan araştırmalar, yatak sektöründeki ‘herkese uyan tek beden yaklaşımı’nın azalmaya başladığını ortaya koyuyor. Tüketiciler de artık yatak satın alırken geniş bir ürün yelpazesi talep etmeye başladı. Fiyattan öte dayanıklılık, kalite ve yatağın bedene uyumluluğu arayışlarına giren kullanıcılar, aynı zamanda ürünün sertifikasına ve ekolojik olarak sürdürülebilirliğine de artan bir ilgi gösteriyor.

Gültepe; “Yapılan araştırmalar yaygınlaştıkça gerek bağışıklık sistemine desteği gerekse fizyolojik ve zihinsel aktivitelere olan olumlu etkileri uykunun hayatımızdaki önemini her geçen gün artırıyor. Son yıllarda sağlıklı bir uyku için kaliteli yatak, uyku ürünleri ve yatak aksesuarları konusunda da artan bir ilgi var. Kaliteli uykuya olan arayışın ve bilincin artması da gerekli sertifikalara sahip olan üreticileri ön plana çıkarıyor.

Aynı şekilde, yatak sektöründe de gelişme gösteren e-ticaret, bu kapsamda büyük küresel yatak pazarını da değiştiriyor. Son zamanlarda tüketiciler, yatak gibi büyük eşyaların internetten satın alınabilirliğine ve adreslerine teslim edilmesini talep ediyor. Bu da sünger yatağa olan talebi doğrudan etkiliyor.” şeklinde konuştu.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM