Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kalbinden Sana, Paylaştıkça Çoğalan Bir Amaç için Satışa Çıkıyor

Kalbinden Sana, Paylaştıkça Çoğalan Bir Amaç için Satışa Çıkıyor

Sosyal yardım, sağlık ve eğitim alanlarında ihtiyaç sahipleri ile yardımseverleri bir araya getirmek için 30 yıl önce kurulan Acil İhtiyaç Projesi Vakfı (AIP), Tayvanlı Türk sanatçı Melek Kocasinan’la (Gao Anqi) geliri ihtiyaç sahibi anne ve çocuklarına gidecek olan bir sosyal sorumluluk projesi için işbirliği yaptı. 

 

Türkiye’deki sergileriyle adından çokça bahsettiren ve uluslararası arenada eserleriyle beğeni toplayan Tayvanlı Türk sanatçı Melek Kocasinan; ihtiyaç sahiplerine burs, gıda ve giyecek yardımı, gönüllü ders programı gibi desteklerde bulunan Acil İhtiyaç Projesi Vakfı ile paylaştıkça çoğalan bir projede buluştu. 

 

Melek Kocasinan’ın 2011 yılında tasarladığı ve ismi ‘Kalbinden Sana’ olan eseri, AIP’nin  www.iyilikalisverisi.org web sayfasında satışa sunulacak ve satıştan gelecek gelir, vakfın faaliyetlerinde kullanılacak. Özgün dijital resim formatında, diasec baskı ile hazırlanan ve açık edisyon olan eser, sanatçı imzalı olacak ve özgünlük sertifikası (Certificate of Authenticity) ile birlikte verilecek. 

 

Kalbinden Sana’nın Hikayesi

"Kalbinden Sana isimli eser,  sezgisel ve meditatif bir düşünce tarzıyla ortaya çıktı. Resimdeki kalbin ortasındaki çekirdek, yaratıcı döngü spiralinden geçerek, gerçekleşen bir hayalimizi temsil ediyor. Çekirdek gücünü ise kalbimizdeki şefkat ve kararlılıktan alıyor. Bu resim, yüreğinde gerçekleştirmek istediği kıymetli arzusu olanlara, o arzusu yolunda yürümeye çalışanlara enerjisiyle eşlik etsin. Cesaret versin… Kalplerinin, benliklerinin en derininden gelen güçlü ve şefkatli sesi duyabilsinler.” Melek Kocasinan (GaoAnqi)

 

Acil İhtiyaç Projesi Vakfı (AIP) kimdir? 

Vakfın şuandaki Yönetim Kurulu Başkanı olan Ebru Nurluoğlu'nun, 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiyken yardımlaşma çağrısı ile bir araya gelen gönüllüler, çevrelerinden yaygın bir şekilde giyecek, erzak, eşya ve kitap toplayarak, öncelikle Türkiye'nin ulaşılması güç bölgelerine yardım gönderdiler. "Sizin ihtiyacınız olmayabilir ama onların var" sloganıyla yola çıkan grubun bu düşüncesi kısa sürede yayılmaya ve destek bulmaya başladı. Grubun yardımlarının başarısı medyada ve kamu oyunda yankı buldukça, gönüllülerin sayısı çoğalarak arttı. 1993'ten bu yana sivil toplum örgütü olarak hizmet veren topluluk, hiçbir siyasi, dini, coğrafi ve etnik ayrım gözetmeksizin yaptığı yardımlarla, her yaş ve meslek grubundan geniş bir yelpazede gönüllüleri bünyesinde topladı. Vakıf, Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra Afrika’da da faaliyetlerini sürdürüyor. Kenya’da 6 su kuyusu ve 8 büyük su deposu açan AIP, Afrikalı yetim çocuklar için okul projesi de yürütüyor. www.aipvakfi.org

 

Tayvanlı Türk sanatçıMelek Kocasinan (Gao Anqi) kimdir?

Sanatçı Gao Anqi yani Melek Kocasinan, Ankara’da doğdu ve 7 yaşında Tayvan’a gitti. Orada ilkokula başladı. Çince bilmediği ilk zamanlarda Çince yazı karakterlerini resim gibi algılayıp çiziyordu. Çince bilmediği ilk zamanlarda Çince yazı karakterlerini resim gibi algılayıp çiziyordu. Geleneksel Çin Resim teknikleriyle resimler yapan Türk babasının doğal kağıt, fırça ve boyalarını; Çince kaligrafi ustası/yazar olan Tayvanlı annesinin siyah mürekkep hazırlayışını görerek küçük yaşta sanatla tanıştı. Amerika’da Yale Üniversitesi’nde yüksek lisans yaparken aldığı sanatsal eğitimleri, New York’ta Nuala Clarke’tan aldığı resim eğitimi, Türkiye’ye dönüşü sonrası çeşitli sanatçılardan aldığı bireysel dersler ve ESMOD Uluslararası Moda Akademisi’nde aldığı moda tasarımı/illüstrasyon eğitimleri ile zenginleştirdi. Kocasinan çalışmalarında; bellek, çok kültürlülük, aidiyet, tüketim ve lüks psikolojisi gibi konuları psikolojik bir derinlikle işliyor. Kişisel mitolojisini dışavurumcu bir tavırla aktaran sanatçı, sanatsal pratiğinde dijital ve fiziksel araçları bir arada kullanmanın olasılıklarını araştırıyor. Resimlerinde, kolajlarında, lüks ve günlük nesnelerden yaptığı heykellerinde sanatçının deneyimlediği Türkiye, Asya ve Kuzey Amerika kültürlerinin etkileri görülebilir. Modern/çağdaş sanat okumaları, eser çözümleme ve sanat eleştirisi eğitimlerini de tamamlayan sanatçının Taiwan Merkezi Haber Ajansı (CNA), United Daily News Group, Mirror Media Group (New York) gibi dünyaca ünlü yayınların yanı sıra Türkiye’de de Hürriyet Gazetesi, Gazete Sanat, Gazete Pazar, Para dergisi gibi yayınlarda defalarca haberleri yayımlandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM